We krijgen veel vragen over video. En één daarvan staat met stip bovenaan: ‘met welke camera filmen jullie?’

 

Onze Camerakeuze – Wij filmen 90% van onze projecten met de Canon C300 Mark II. Dit is een middenrange camera uit Canon’s C-line. Waarom precies deze 4k camera? Dat zit als volgt:

De kleuren van onze camerakeuze kloppen

En dat is voor onze camerakeuze erg belangrijk. Alle camerafabrikanten gaan op hun eigen manier met kleur om. Canon staat bekend om zijn natuurgetrouwe weergave en mooie interpretatie van de huidskleur.

Filmen in donkere settings met ‘lowlight’

Ook in donkere situaties willen we goed kunnen zien – zonder dat het beeld ‘pixelig’ wordt. Dat gaat over het algemeen erg goed met de C300 II. De ruis die er is, is vaak zelfs mooi.

Onze camerakeuze heeft een unieke eigenschap: Dual Pixel Autofocus

Dat klinkt heel ingewikkeld. Maar het zit zo: met Dual Pixel Autofocus kun je eenmalig, constant of automatisch op gezichten scherp te stellen. Wij beschikken over Canon lenzen – die praten op hoge snelheid met de camera waardoor autofocus optimaal werkt. En dat is voor ons werk wel heel erg fijn.

De Canon C300 II werkt intuïtief

De fysieke knoppen op de ‘body’ en de indeling van tabladen in het menu zijn ontzettend simpel opgebouwd. De functies die je als filmmaker het vaakst nodig hebt, zijn makkelijk te bedienen via de knoppen. De rest vind je terug in het menu.

Kortom: wij zijn fan. Maar we houden onze ogen altijd open voor andere interessante camera’s. Denk daarbij aan een cinema camera op instap tarief, zoals de Blackmagic Pocket cinema 6k. Of een Full frame camera met mooie kleurreproductie, zoals de Canon C500 Mark II 6k.

En over 3 jaar? Dan zijn we hopelijk in het bezit van de Arri Mini LF, De mooiste kleurreproductie, het hoogste dynamisch bereik en dat alles in een compacte body.