Video Marketing, 5 redenen om in 2021 in video te investeren

Video marketing, een online tool die steeds populairder wordt om jouw boodschap over te brengen. Of het nu gaat om een dienst of een product, laat beeld jouw verhaal vertellen.

Maar waarom videomarketing? Een blog laten schrijven is toch meer dan voldoende Niet helemaal, bloggen blijft een belangrijk onderdeel van online marketing. Maar om je als bedrijf echt te kunnen onderscheiden vraagt een contentstrategie meer. Het jaar 2021 vraagt om video-marketing en wij zetten de 5 belangrijkste redenen op een rijtje waarom jij in 2021 in video zou moeten investeren.

videomarketing Het Productiehuis

1. Video marketing zorgt voor conversie

Conversie, een onderdeel dat we vaak terug horen komen in de wereld van marketing. Maar wat was het ook alweer precies? Letterlijk vertaald is een conversie het moment waarop een bezoeker van de website overgaat tot bijvoorbeeld een informatieaanvraag, een aankoop of een andere commercieel interessante actie. De video content zorgt er hierbij voor dat de consument geïnformeerd wordt. Een gemiddelde bezoeker van een website bekijkt maar liefst 3 tot 5 vormen van content voordat hij of zij besluit om contact op te nemen. De mens geeft hierbij meer aandacht aan kleurrijke beelden dan aan een lap tekst.

2. Branding – beeld vertelt jouw verhaal

En welke informatie jij deelt, of juist niet, bepaal je zelf. Hierbij neem je de kijker mee in de wereld van jouw product, dienst of bedrijf. Deze vorm van video marketing, ofwel storytelling, wordt steeds populairder en het wordt steeds vaker ingezet als marketinginstrument. Je geeft hiermee jouw product een gezicht waardoor het herkenbaar wordt. Het wordt tastbaar. Je laat het verhaal van bijvoorbeeld jouw product op een positieve manier terugkomen in een video. De drive die jouw organisatie heeft om een impact te creëren is één van de belangrijkste pijlers om jouw verhaal visueel te delen. De kijker krijgt een connectie met je merk, product of dienst zonder dat jij daar fysiek bij aanwezig hoeft te zien.

3. Videocontent wordt veel online gedeeld

En dan vooral mobiel. Een mobiel is gemaakt voor video en andersom is dit net zo het geval. Facebook, Instagram, WhatsApp en TikTok. Ruim 5 miljoen filmpjes worden iedere dag op sociale mediakanalen bekeken. En de meest hiervan worden online gedeeld. Like, share & deel is het bekende drieluik die je al een aantal jaren voorbij ziet komen. En dat is precies waar video’s voor gemaakt zijn, om te delen. En daar kan maar net die ene klant bij zitten, die staat te springen om jouw diensten. Zonder hiervoor 50 keer naar beneden te hoeven scrollen. Slechts één druk op de PLAY button en jouw verhaal wordt verteld in beeld en geluid.

4. Video marketing blijft groeien

De wereld van online marketing blijft groeien. Steeds meer bedrijven leren hierbij de kracht kennen van een goede video waarbij een complex verhaal heel simpel wordt. Daarnaast vindt ook Google deze specifieke vorm van marketing steeds belangrijker. Het kan jouw onderneming net dat beetje extra geven. Het kan er tevens voor zorgen dat jouw bedrijf hoger in Google wordt gerankt. Het is daarom ook niet gek dat Google eigenaar is van het videoplatform YouTube. De marktleider op het gebied van IT netwerken, Cisco, voorspelt zelfs dat in 2022 82% van al het onlineverkeer uit video zal bestaan.

5. Video roept iets op wat een tekst niet kan

Een emotie. Een visuele emotie om precies te zien. Door middel van een video marketing ben jij in staat om de kijker mee te nemen in jouw verhaal. Je bent in staat om in een paar seconden een wereld op zijn kop te zetten. Daarin bepaal jij wat de kijker ziet waardoor je in staat bent om een vertrouwensband op te bouwen. En niets is belangrijker dan vertrouwen. Vertrouwen in een bedrijf en vertrouwen in een goed product. En dat? Dat is precies de reden waarom je in 2021 moet investeren in video.

Kunnen wij je helpen met jouw video? Tof! Neem contact met ons op.